УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ У ПОСЕТИ ПРЕДСЕДНИКУ БОБАНУ ЏУНИЋУ
22.10.2015

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ У ПОСЕТИ ПРЕДСЕДНИКУ БОБАНУ ЏУНИЋУ

Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, примио је делегацију Ученичког парламента ОШ “Бубањски хероји“. Они су желели да се упознају са радом општине на чијој територији је и њихова школа. „Моји другови су изразили интересовање да остваре сарадњу са локалном заједницом, да упознају председника општине и рад органа општине Палилула, изјавила је ученица Љиљана Петровић, председница Ученичког парламента школе “Бубањски хероји“. Предложили смо председнику општине дневни ред састанка, Једно од питања било је и успостављање сарадње са школом из другог града уз помоћ Градске општине Палилиула. Наш предлог је прихваћен и данас смо гости председника Џунића. Директорка школе Верица Раденковић, је истакла да њени «парламентарци» стално имају неке идеје које врло успешно спроводе у дело. Тако су самоиницијативно решили да се прикључе хуманитарној акцији «Чепенинг» у подршци особама са инвалидитетом. Основна школа Бубањски хероји је по оцени министарства просвете и Завода за вредност квалитета увршћена у десет најбољих школа у Србији.

Председник општине Палилула Бобан Џунић, обећао је да ће подржати иницијативу ученика да успоставе сарадњу са одговарајућом школом у другом граду или у иностранству и на тај начин, буду амбасадори нишке Палилуле. Он је објаснио начин рада  градске општине и истакао добру сарадњу са свим образовним установама на територији општине. Посебно је нагласио учешће ученика у пројектним активностима општине у оквиру ИПА програма „пограничне сарадње“ Бугарска –Србија у области екологије, културе, спорта, социо-хуманитарним активностима. Наша Канцеларија за младе општине отворена је за све иницијативе младих а кроз пројектне активности и подршку ЕУ обезбедили смо неколико инфраструктурних објеката за младе у области спорта нагласио је Џунић. Представници Ученичког парламента школе “Бубањски хероји“ обишли су и начелницу Управе општине, комуналну и инспекцијску службу, одсек за правне и заједничке послове, одсек за послове Кабинета председника, Услужни центар општине.

Ученички парламент је иначе законом загарантована формална институција, која ученицима омогућава демократски начин удруживања ради заступања интереса свих ученика у школи, као и учешће ученика у доношењу одговарајућих одлука. Активности и акције које организује ученички парламент чине живот у локалној заједници садржајнијим. Остваривањем сарадње са ученичким парламентима, локална заједница боље упознаје проблеме и потребе деце и младих. То је у оквиру активности „дечие недеље“, на најбољи начин учинила општина Палилула. (Текст-фото Д.Видојковић)

НТВ - Представници Ученичког парламента гости ГО Палилула